تبیان، دستیار زندگی

بخشیدن عایشه

سلام. چرا امام علی (ع) عایشه را عفو كرد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بخشش عایشه
 

پاسخ: زیرا:
1- عایشه همانند سایر همسران رسول خدا به دلیل نسبتش با رسول اكرم(ص) در میان مسلمنان از احترام خاصی برخوردار بود.
2- علاوه بر آن كه وی از هر فرصتی برای صدمه زدن به امیرمومنان علی (ع) استفاده می‌كرد و چه بسا اگر حضرت وی را عفو نمی‌كرد دشمنان ایشان اسباب ناسازگاری ، تهمت، و شاید آشوبی دیگر را به پا می‌كردند.
لذا امام علی علیه السلام پس از جنگ جمل مقدمات سفر محترمانه وی را از بصره به مدینه فراهم ساخت و به محمدبن ابی‌بكر دستور داد خواهرش را همراهی كند و او را به مدینه برساند. امام به همه یاران اهل مدینه خود كه مشتاق بودند به مدینه بازگردند، اجازه داد عایشه را تا مدینه همراهی كنند و به این نیز اكتفا نكرد و چهل تن از زنان محترم و سرشناس بصره را همراه او راهی مدینه كرد.
3- علی رغم تمام این خدمات و گذشت‌ها كه خود عایشه اقرار بر آن ها داشت زمانی كه به مدینه رسید باب گله مندی از امیر مومنان را باز كرد و گفت: وی همسر رسول خدا را همراه مردانی نا محرم به سوی مدینه فرستاد. اما پس از آن كه متوجه شد همراهان و محافظانش زنانی در لباس مرد بوده اند شرمنده شده برای جلوگیری از فضاحت بیشتر گفت: : «خدا فرزند ابوطالب را پاداش نیك دهد كه حرمت رسول خدا را درباره‌ی من رعایت كرد.»
جهت مطالعه و كسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به كتاب زیر (كه یكی از قدیمی‌ترین و معتبرترین منابع تاریخی است) مراجعه و از جزئیات جنگ جمل و وقایع پس از آن آگاهی یابید:
شیخ مفید، الجمل، قم، مكتبة الداوری.
روز شنبه، یكم ماه رجب سال 36 كاروان عایشه به راه افتاد و عده‌ای از مردم، او را مشایعت كردند. عایشه در برابر محبّت‌های امام علی علیه السلام بی‌اختیار منقلب شد و به مردم گفت:« فرزندان من! برخی از ما به برخی دیگر اعتراض می‌‌كنند، ولی این كار سبب تعدّی نگردد. به خدا سوگند، میان من و علی، جز آنچه میان زن و بستگان او رخ می‌دهد چیز دیگری نبوده است. او اگر چه مورد خشم من قرار گرفت، از اخیار و نیكان است.»
امام علیه السلام از سخنان عایشه تشكر كرد و افزود:« مردم! او همسر پیامبر شماست.»
آن گاه او را تا مسافتی مشایعت كرد. چهل زنی كه به فرمان امام علیه السلام عایشه را همراهی می‌كردند، لباس مردانه پوشیده بودند تا غریبه‌ها خیال كنند آنها مرد هستند و به ذهن كسی افكار ناروا درباره آنان و همسر رسول اكرم صلی الله علیه و آله خطور نكند.
عایشه نیز تصور می‌كرد كه علی علیه السلام برای حفاظت از او مأموران مرد گماشته است و پیوسته از این موضوع گِله كرد تا وقتی به مدینه رسید و دید آنها زن هستند. آن‌گاه از اعتراض خود پوزش خواست و گفت:« خدا فرزند ابوطالب را پاداش نیك دهد كه حرمت رسول خدا را درباره‌ی من رعایت كرد.»

منبع : پرسمان

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .